Kanjoni rijeke Tare i MoračeIzlet počinje okupljanjem u Budvi, vožnja iznad Svetog Sefana gdje stajemo na prvu foto pauzu, a sledeća je na mostu Đurđevića Tare. Nastavljamo prema Žabljaku, gdje je organizovana pauza za ručak i obilazak grada i Crnog jezera. U 16:00 h povratak.

U cijenu je uključeno:

  • Prevoz komfornim turističkim autobusom
  • Vodič
  • Ulaznica za Nacionalni park
POŠALJI UPIT
  
 
Polazak iz Budve u dogovoreno vrijeme.

Vozimo se iznad Svetog Stefana gdje ćemo napraviti kratku foto – pauzu. Put nastavljamo preko Skadarskog jezera, Podgorice,  gdje počinje naš prvi  kanjon - rijeke Morače.

Nastavljajući put nailazimo na manastir Morača, jedan od najmonumentalnijih pravoslavnih srednjevjekovnih spomenika Crne Gore, koji je podignut na desnoj obali rijeke Morače u XIII vijeku. Put nas dalje vodi pored zimskog turističkog centra Kolašin, dolinom rijeke Tare odakle počinje Nacionalni park ,,Durmitor“ u čijem se sastavu nalazi most na Đurđevića Tari gdje ćemo napraviti foto – pauzu. Poseban pečat priči o mostu daje činjenica da je prilikom njegove izgradnje podignuta najviša drvena skela na svijetu.

Rijeka Tara je uvrštena u svjetsku baštinu kulturnih dobara UNESCO-a, zbog izuzetne ljepote svog kanjona i bogatstva flore i faune. Njen kanjon je po svojoj dužini na drugom mjestu u svijetu. Nakon foto pauze vozimo se prema 16 km udaljenom mjestu Žabljak – najpoznatijem zimskom turističkom centru Crne Gore gdje pravimo pauzu za ručak ili obilazak grada, nakon ručka obilazimo Crno jezero i u 16:00h je povratak.
 

Korisnički servis
Montenegro Tourist Service
Podgorica
Mob: +382 69 66 55 12
Tel/Fax: +382 20 511 200
info@booking.me 
Vodič za goste
način plaćanja
- bankarskom doznakom
- kreditnom karticom
AmericanexpressDinersMastercardVisa