Posjeta Cetinju gdje pravimo pauzu od sat i 30 min tokom koje možete obići Dvorac Kralja Nikole, Cetinjski manastir ili neki od muzeja. Potom obilazak Nacionalnog parka Lovćen i pauza od sat vremena. Posjeta Njegušima gdje se nalazi rodna kuća Petra II Petrovića Njegoša i kralja Nikole I Petrovića i nakon toga povratak starim putem od Njeguša ka Kotoru, poznatim kao Lovćenske serpentine, odakle ćete moći da uživate u nezaboravnoj panorami bokokotorskog zaliva.


U cijenu je uključeno:
  • Prevoz komfornim turističkim autobusom
  • Vodič
  • Ulaznica za Nacionalni park
U cijenu nije uključeno:
  • Hrana i piće
  • Ulaznice za muzeje i mauzolej
POŠALJI UPIT
  
 

Izlet  MONTENEGRO  vam omogućava da vidite Cetinje istorijsku prestonicu Crne Gore, a danas grad muzeja i umjetnosti.Grad koji je nastao daleke 1482, kad je Ivan Crnojević posljednji vladar moćne srednjovjekovne države Zete, podigao sebi dvor pod Orlovim kršom. Od te davne 1482. god. pa do 1946.god. Cetinje je prestonica Crne Gore. Nazivaju ga grad – muzej zbog bogatog kulturno – istorijskog nasleđa. Na Cetinju se nalazi tri velike hrišćanske svetinje. U Cetinjskom manastiru čuvaju se: ruka Sv. Jovana Krstitelja (ruka koja je krstila Isusa Hrista) i čestica Časnog Krsta Gospodnjeg (dio ksrta na kojem je razapet Isus Hrist), a u zgradi Vladinog doma u Plavoj kapeli: ikona Presvete Bogorodice Filermose.

Na Cetinju pravimo pauzu od sat i 30 min tokom koje možete obići dvorac kralja Nikole, Cetinjski manastir ili neki od muzeja.

U nastavku putovanja idemo prema Nacionalnom parku ,,Lovćen” koji se nalazi na teritoriji cetinjske opštine i gdje je predviđeno slobodno vrijeme od jednog časa za induvidualni obilazak Mauzoleja ili predah u restoranu.

Pošto smo posjetili Lovćen krenućemo prema živopisnom planinskom selu Njeguši u kojem se nalazi rodne kuće Petra II Petrovića Njegosa i kralja Nikole I Petrovića, i gdje je predviđena pauza za odmor, induvidualne šetnje ili ručak u nekom od restorana.

Nakon pauze, u dogovoreno vrijeme krenućemo starim putem koji se vijugavo spušta niz Lovćen od Njeguša do Kotora a koji predstavlja svojevrstan arhitektonski relikt poznat kao Lovćenske serpentine, odakle ćete moći da uživate u nezaboravnoj panorami bokokotorskog zaliva.

 
 

Korisnički servis
Montenegro Tourist Service
Podgorica
Mob: +382 69 66 55 12
Tel/Fax: +382 20 511 200
info@booking.me 
Vodič za goste
način plaćanja
- bankarskom doznakom
- kreditnom karticom
AmericanexpressDinersMastercardVisa