Manastiri Ostrog-Cetinjski manastirPolazak iz Budve u dogovoreno vrijeme. Obilazak manastira Ostrog i ručak u motelu Glava Zete. Nakon toga obilazak Cetinjskog manastira. Povratak u dogovoreno vrijeme.

U cijenu je uključeno:

  • Prevoz komfornim turističkim autobusom
  • Vodič
U cijenu nije uključeno:
  • Individualni troškovi koje putnik napravi van programa
POŠALJI UPIT
 

Manastir Ostrog, najveće je crnogorsko i jedno od najvećih svetilišta pravoslavnog svijeta. Posjeta manastiru sagrađenom visoko u stjenovitoj planini, u kome se kažu, čuda i danas događaju, nazaobilazan je izlet za turiste i ruta za hodočasnike svih vjerskih konfesija. Svojom arhitekturom Ostrog je kao poput zvijezde na nebu, koja uvijek sija, bez obzira da li je dan ili noć. U manastiru se čuvaju mošti Svetog Vasilija Ostroškog u čiju čudotvornu i iscjeliteljsku moć vjeruju podjednako i hrišćani i muslimani.

Manastir Ostrog je kroz svoju istoriju bio centar okupljanja Crnogoraca i mjesto koordinacije borbe protiv vojske Otomanske imperije.

U povratku pravimo pauzu za ručak u motelu Glava Zete.

Cetinjski manastir sagradio je osnivac Cetinja, Ivan Crnojevic 1484. Turci ga razrusili 1692. a obnovio ga Mitropolit Danilo pocetkom 18. vijeka. U njemu se cuvaju: desnica Jovana Krstitelja, cestica Casnog krsta, mosti Sv. Petra Cetinjskog. U okviru manastira je i manastirska riznica, bogata eksponatima iz slavne crnogorske istorije.

 

Korisnički servis
Montenegro Tourist Service
Podgorica
Mob: +382 69 66 55 12
Tel/Fax: +382 20 511 200
info@booking.me 
Vodič za goste
način plaćanja
- bankarskom doznakom
- kreditnom karticom
AmericanexpressDinersMastercardVisa