Česta pitanja

Zašto odabrati vašu agenciju?
Zašto gubiti vrijeme odlaskom u agenciju kad možete sve to učiniti od kuće u nekoliko minuta. Ukoliko ste već upoznati sa online načinom rezervacija agencija vam daje sigurnost koju ne možete imati u direktnom dogovoru sa pružaocima usluge.
Osim toga, naš sajt je preveden na 9 jezika i sa radnicima možete komunicirati na svom jeziku.

Gdje mogu saznati više o vašoj agenciji?
Motenegro tourist serviceje online turistička agencija specijalizovana da vam pomogne u nalaženju prikladnog smještaja u Crnoj Gori. Da bi saznali više o našoj agenciji pogledajte sljedeći link  
o nama

Na koji način posluje vaša agencija?
Potvrdom rezervacije gost i agencija stupaju u pravni odnos. Na sljedećem linku možete pronaći sva prava i obaveze, kako gosta tako i agencije.  
opšti uslovi poslovanja

Kome ću se obratiti ukoliko trebam pomoć ili preporuku?
Naš korisnički servis stoji Vam na raspolaganju 7 dana u nedjelji. Kontaktirajte nas bez oklijevanja.  korisnička podrška

Kako pretraživati?
Naše stranice možete pretraživati na sljedeće načine: jednostavno, detaljno i po regijama. U prva dva slučaja potrebno je upisati parametre i kao rezultat izlistati će vam se samo objekti koji odgovaraju upisanim parametrima. Pretraživanje po regijama izlistava samo objekte koji su smješteni u odabranoj regiji

Što je moj izbor?
Ukoliko niste prilikom prve posjete našim stranicama rezervisali smještaj koji želite, a ne želite svaki put pretraživati ispočetka, potencijalne objekte možete smjestiti u "moj izbor".
"Moj izbor" je popis objekata koji vam odgovaraju.

Što je to privatni smještaj?
U Crnoj Gori veliki broj smještajnih kapaciteta spadaju u kategoriju privatnog smještaja. Prednost privatnog smještaja je cijena i privatnost. Privatni smještaj uopšteno je povoljniji od hotela i kapacitet je manji nego u hotelima. S druge strane privatni smještaj rijetko nudi dodatne usluge osim smještaja

Kako su izražene cijene privatnog smještaja u ponudi booking.me-a?
Cijene na našim stranicama su izražene u eurima po smještajnoj jedinici na noć. U svakom smještaju maksimalan broj osoba određen je brojem kreveta.

Što je uključeno u cijenu najma?
U cijenu je uključena potrošnja struje i vode, posuđe, pribor za jelo, posteljina, peškiri i  TV. Kod većine objekata završno čišćenje je uračunato u cijenu najma u protivnom naglašeno je kao dodatna usluga.

Koje usluge se naplaćuju?
U cijenu najma nisu uključene dodatne usluge kao što su korišćenje klime, najam broda, pranje veša ukoliko je mašina van smještajne jedinice. Dodatne usluge dogovaraju se neposredno s vlasnikom smještaja.

Koja je standardna oprema smještajnih jedinica?
Sve smještajne jedinice osim soba imaju vlastitu kuhinju u kojoj je obavezan šporet i frižider, posuđe i pribor za jelo. Posteljina je takođe osigurana. Dodatna oprema naznačena je za svaku smještajnu jedinicu.

Postoji li određeno vrijeme kad moram doći i otići iz smještaja?
Ukoliko nije drugačije naznačeno najranije u smještaj možete doći poslije 14 sati na dan početka korišćenja usluge i objekt je potrebno napustiti do 10 sati ujutro na dan odlaska.

Što će se dogoditi ako ne prijavim sve osobe?
Ukoliko u rezervisani smještaj dođe veći broj osoba od navedenog na voucheru iznajmljivač nije dužan prihvatiti rezervaciju. Stoga potrebno je sve osobe najaviti agenciji. Djecu je takođe potrebno upisati u formular za rezervacije.

Da li mogu povesti kućnog ljubimca na odmor?
Neki vlasnici iz naše ponude ne primaju kućne ljubimce u svoje objekte. Mogućnost prihvata kućnih ljubimaca i cijena naznačena je na našim stranicama uz svaku smještajnu jedinicu. Takođe je bitno u formularu za rezervaciju naglasiti da planirate povesti kućnog ljubimca.


Zašto je potrebno da se registrujem?
Da biste mogli rezervisati uslugu iz naše ponude potrebno je da se registrujete. Registracija vam garantiuje privatnost jer jedino vi imate pristup vašim upitima . Nakon poslatog upita u svakom trenutku možete provjeriti status Vašeg upita.

Kako se mogu registrovati?
Proces registracije je brz i jednostavan.
Sve što trebate učiniti je unijeti vaš e-mail i odabrati lozinku.

Što ako zaboravim svoju lozinku?
Najjednostavniji način je da pošaljete e-mail našem korisničkom servisu. Naši radnici će provjeriti u bazi i javiti vam vašu lozinku u najkraćem mogućem roku.

Kako rezervisati uslugu iz naše ponude?
Proces rezervacije detaljno je objašnjen na sljedećem linku 
kako rezervisati

Kad je najbolje rezervisati?
U vašem interesu je napraviti rezervaciju što prije i na taj način osigurati sebi željeni smještaj. Približavanjem sezone većina objekata je zauzeta i mogućnost izbora je manja.

Što je to last minute ponuda?
Ukoliko želite rezervisati smještaj pred sam odlazak na odmor smještaj možete odabrati iz naše last minute ponude. U last minute ponudi mogućnost izbora je manja. S druge strane ova ponuda je zanimljiva jer približavanjem termina cijena smještaja opada.

Zašto na stranicama piše da smještaj raspoloživ, a od nas dobijate negativan odgovor na postavljeni upit?
Dostupnost privatnih smještajnih jedinica se mijenja svaki dan tako da je teško imati potpuno tačno ažuriran kalendar zauzetosti. Upravo zbog toga se ponekad događa da nam pošaljete upit, a mi Vam odgovorimo da objekt nije dostupan.

Što je to voucher?
Voucher je garancija da ste rezervisali uslugu iz naše ponude. Na njemu su navedeni svi relevantni podaci vezani uz rezervaciju. Osim kontakt podataka o vlasniku, na voucheru možete pronaći i podatke o gostu i rezervaciji: ime i prezime gosta, broj osoba, termin i iznos rezervacije.

Kako ću platiti rezervaciju?
Sve informacije vezane uz plaćanje naći ćete na našim stranicama na sljedećem linku  
načini plaćanja

Što ako ne stignem platiti rezervaciju u datom roku?
Ukoliko ste spriječeni platiti iznos rezervacije u datom roku potrebno je o tome obavijestiti agenciju. Ako nas ne obavijestite, situacija može rezultisati overbooking-om.

Da li su podaci o mojoj kreditnoj kartici sigurni?
booking.me koristi SSL (Secure Sockets Layer) tehnologiju koja kodira vaše lične podatke i podatke o vašoj kreditnoj kartici. Spomenuti podaci dostupni su samo vama i MTS-u.

Mogu li promijeniti rezervaciju nakon uplate?
Ukoliko je nakon potvrde došlo do promjena u rezervaciji poput broja osoba, termina boravka dužni ste o tome obavijestiti agenciju. U svakom slučaju promjenu mora odobriti pružalac usluge.

Da li dobijam novac natrag ukoliko otkažem rezervaciju?
Uslovi otkaza rezervacije zavise o datumu otkaza s obzirom na početak korišćenja usluge. Detalje o uslovima otkaza možete proučiti na sljedećem linku  
opšti uslovi poslovanja

Kome se obratiti u slučaju problema nakon dolaska u smještaj?
U slučaju problema vezanih za rezervisani smještaj obratite se radnicima MTS-a koji će pokušati riješiti reklamaciju putem telefona. Ukoliko to nije moguće u smještaj dolazi naš zastupnik.

Kako ću pronaći rezervisani objekat?
Nakon uplate rezervacije na vašu e-mail adresu šaljemo voucher koji uključuje sve kontakt podatke o vlasniku.

 
Gdje mogu rezervirati transfer do rezervisanog objekta?
Ako u Crnu Goru dolazite javnim prevozom i ne planirate iznajmiti vozilo, naša agencija nudi i uslugu transfera od aerodrome,željezničkih i autobuskih stanica, luka do odredišta. Sve o našoj transfer ponudi saznajte na sljedećem linku  
transferi

Gdje mogu iznajmiti auto u Crnoj Gori?
Ukoliko ne planirate doći vlastitim prevozom u Crnu Goru, a želite se kretati nezavisno o javnom prevozu imamo rješenje za vas. Rezervišite auto koje najbolje odgovara vašim potrebama iz naše bogate rent a car ponude.   rent a car

Gdje mogu saznati nešto više o trajektnim linijama u Crnoj Gori?
Naša agencija pruža i uslugu rezervisanja trajektnih karata za određena odredišta. Pregledajte našu ponudu na sljedećem linku   brodske karte

Planirate na put vlastitim automobilom i želite saznati sve o crnogorskim putevima.
Na sljedećoj stranici možete provjeriti sve informacije vezane za crnogorske  puteve. 
hac  Na ovoj stranici možete provjeriti koji su dijelovi autoputa dovršeni, cijene autoputa i mnoge druge informacije.

Korisnički servis
Montenegro Tourist Service
Podgorica
Mob: +382 69 66 55 12
Tel/Fax: +382 20 511 200
info@booking.me 
Vodič za goste
način plaćanja
- bankarskom doznakom
- kreditnom karticom
AmericanexpressDinersMastercardVisa