Informacije za državljane Crne Gore

S obzirom na aktuelnu situaciju sa virusom Covid-19, mnoge zemlje uvele su restrikcije za ulazak crnogorskih državljana.
Donosimo Vam informacije u koje zemlje i pod kojim uslovima je dozvoljeno putovanje naših državljana:

Srbija, Albanija, Bosna i Hercegovina, Kosovo:
Državljanima Crne Gore za ulazak u Srbiju, osim važećih dokumenata nisu obavezni Covid-19 testovi.
Ukoliko se u neku od navedenih zemalja zadržavaju duže od 48h, za povratak u Crnu Goru neophodan je važeći PCR test.

Republika Turska:

Državljanima Crne Gore za ulazak u Republiku Tursku i boravak do 90 dana u periodu od 180 dana, računajući od datuma prvog ulaska, nije potrebna viza ali je obavezan negativan PCR test, ne stariji od 72h, kao i popunjen formular koji vlastima Turske najavljuje putovanje u tu zemlju.

SAD- crnogorski državljani mogu putovati u SAD, potreban je negativan test ( pcr, antigen-rapid ) urađen najkasnije 3 dana prije zakazanog leta.
Test se neće tražiti od putnika mlađih od 2 godine kao ni od putnika koji su prebolovali virus corona u poslednjih 90 dana i koji imaju potvrdu od ljekara da su potpuno zdravi i da mogu putovati.

Kuba- Moguće je putovanje međutim neophodno je uraditi PCR test u roku od 72 sata od dolaska na Kubu, zatim biti u karantinu u nekom hotelu koji je odobren od strane njihove Vlade 5 dana o sopstvenom trošku i nakon toga se opet testirati.

Kina- Putovanje je moguće u slučaju da putnik posjeduje validnu vizu koja je izdata nakon 28.marta 2020.godine, ukoliko putnik posjeduje diplomatsku, uslužnu il C vizu i ukoliko putnik posjeduje validnu boravišnu dozvolu zbog posla, ličnih razloga i ujedinjenja. Takođe, obavezan je karantin od 14 dana o trošku putnika.

Ukrajina- Putovanja u Ukrajinu su moguća, potreban je negativan PCR test , ne stariji od 72 sata.

Emirati- Putnici iz Crne Gore koji idu u Dubai moraju imati 2 PCR testa negativna, jedan urađen najkasnije 96 sati prije leta a drugi po dolasku u Dubai.

Svi putnici iz Crne Gore koji dolaze u Abu Dhabi se moraju izolovati 10 dana

UK- crnogorskim državljanima je dozvoljeno putovanje u UK međutim obavezan je karantin od 10 dana i potreban je negativan test.

Egipat-Putovanja su dozvoljena, potreban je negativan PCR test ne stariji od 72 sata. Test nije potreban za putnike koji su samo u tranzitu kao ni za mlađe od 6 godina.

 

 

*Navedeni podatci su informativnog karaktera.
Svi državljani Crne Gore, prije putovanja, dužni su se informisati u ambasadama/konzulatima zemalja u koje putuju, ili Ministarstvu vanjskih poslova Crne Gore.Korisnički servis
Montenegro Tourist Service
Podgorica
Mob: +382 69 66 55 12
Tel/Fax: +382 20 511 200
info@booking.me 
Vodič za goste
način plaćanja
- bankarskom doznakom
- kreditnom karticom
AmericanexpressDinersMastercardVisa