Login


Gotovo da nema turiste koji je letnji odmor proveo u Ulcinju, a da nije posetio Veliku ulcinjsku plazu. Ta divna plaza od centra Ulcinja udaljena je svega 5 kilometara. Velika plaza dugacka je 12 km, a siroka 60 metara. Povrsina plaze je 600 hiljada m 2.   Kapacitet plaze je 150.000 kupaca. Velika plaza u Ulcinju izuzetno je omiljena medju turistima i zbog veoma sitnog peska, cije zrnce ima precnik od 0,1 do 0,5 mm, i nalikuje brasnu. Taj pesak ima i veoma delotvorno zdravstveno svojstvo, te se lezanje na njemu preporucuje u prvom redu zbog problema sa ekstremitetima, isijasom, kicmom te za lecenje neplodnosti . Ispod rta Djerana, na samom pocetku Velike plaze nalazi se i marina, poznatija kao „Porta Milena“ pravi dragulj za oci, duboko uvucena u kopno sa bezbroj drvenih kolibica na vodi koji mestani nazivaju „kalimere“.

Veoma interesantna brojnim kupacima je i Mala ulcinjska ili kako se jos zove, gradska plaza. Duzina plaze je 376 metara, a povrsina 12.787 m2. Njen pescani zal prekriven je najsitnijim, finim peskom. Mala plaza smestena je u jednoj od najlepsih ulcinjskih uvala, izmedju poluostrva Ratislava i Starogradske tvrdjave. Plaza zadovoljava svetske normative od 5 m2 slobodnog prostora za jednog kupaca, te je njen kapacitet 2. 557 turista.

Na rajski lepom ostrvu Ada Bojana, nalazi se istoimena pescana plaza, iskljucivo rezervisana za nudiste, dugacka 1 880 metara. Specificnost ove izuzetno atraktive plaze je sama lokacija – kako je ostrvo oko kojeg je plaza trouglastog oblika, sa dve strane zapljuskuje ga mirna reka Bojana, a sa trece je more, te se istovremeno nudi mogucnost kupanja u slanoj i slatkoj vodi. I na Maloj ulcinjskoj plazi postuju se normativi, prema kojima kupacima pripada 5 m2 slobodnog prostora, te kapaciteti plaze iznose 12. 880 gostiju. Osim za odrasle, ulcinjske - Velika i Mala plaza te Ada Bojana, izuzetno pogoduju i deci, zbog morskog plicaka sa pescanim dnom, koji omogucava bezbrizno kupanje, ali i suncanje i igranje na dugackoj, peskovitoj obali.

 

Korisnički servis
Montenegro Tourist  Service
Podgorica
Mob: +382 69 66 55 12,
Tel/Fax: +382 20 511 200
info@booking.me 
Vodič za goste
način plaćanja
- bankarskom doznakom
- kreditnom karticom
AmericanexpressDinersMastercardVisa