Login

Prelepe plaže, I sve dodatne karakteristike, posebno klima, priroda, kulturno-istorijsko blago i moderni smeštajni kapaciteti doveli su do toga da Bar postane poznato turističko mesto.

 


Biserna obala
ili plaza Canj, jedna je od najlepsih na Crnogorskom primorju. Planinski greben ovu plazu deli na dve manje. Pokrivena je debelim naslagama sitnog i raznobojnog peska na obali i kamenim oblucima u vodi, po cemu je i dobila ime. Duzina obe plaze je 1 800 m, a na njima moze da uziva oko 9 000 kupaca. U zaledju se nalaze hotel i odmaraliste, restorani i kafici, okruzeni borovima, cempresima i mediteranskim rastinjem.Do pre nekoliko godina zvali su je Spanska plaza. Oko 300 komunista, spanskih dobrovoljaca iz Crne Gore, okupilo se na ovoj plazi sredinom 1936. godine, sa namerom da se prevezu na spanska bojista. Ali, umesto da se ukrcaju na francuski brod koji ih je cekao u zalivu, zavrsili su po zatvorima Kraljevine Jugoslavije.


Dobre Vode imaju svoju plažu "Veliki pjesak" koja važi za najbolju u tom delu jadrana,u prilog tome govori i činjenica da ljudi iz Bara i okolnih naselja se vrlo rado odlučuju da dođu na našu plažu jer je prostrana i zanimljive konfiguracije. Sastoji se od velike plaže od nekih 500m i manje plažice koja je pogodna za mali decu i neplivače jer je u uvali. Takođe na kraju velike plaže se nalazi stena koja je prirodna skakaonica u vodu. Plaža Veliki Pijesak se nalazi u Dobroj Vodi između Ucinja i Bara (8 km) u Crnoj Gori. Kapacitet plaže je 2 784 kupaca. Podloga je šljunkovita a na pojedinim mestima peskovito-šljunkovita. Dobre vode karakteriše povoljna klima i cista voda. Po čistoci vode Veliki Pijesak spada u plaže "I" kategorije. Poseban doživljaj svake večeri prirediće vam nezaboravan zalazak sunca po kome je ovo mesto poznato. Strujanjem planinske i morske klime, mjesto se smatra za pravo lječilište bronhitisa, astme itd. Pejzažno-ambijentalnu vrijednost plaže upotpunjuje pojas mediteranske vegetacije koji se pruža na svega 50 m od obale.


Kraljičina plaža
 nalazi se u neposrednoj blizini ljetovališta Čanj, na samom severu opštine. Do ove male, ali atraktivne plaže može se doći jedino s mora. Okružena je sedimentnim stenama. Zbog ambijenta, prekrasnog peska i kristalno čistog mora bila je omiljena plaža crnogorske kraljice Milene za vreme boravka u dvorcu na Topolici.

Kraljica nije sama išla na kupanje, već je pratila dvorska svita i perjanici. Oni su se kupali, odvojeno, na susednoj plaži koja je nazvana Perjanička plaža. To je mala skrovita uvala odvojena visokim stenama kojoj se, takođe, može prići samo s mora.


Uvala Maljevik odvojena je od okolnih uvala rtom Kličevac. To je mala stenovita plaža između Čanja i Sutomora. Dugačka je oko 100 m sa izvanredno čistom vodom. U blizini se nalazi Crni rt, sa neverovatnim podvodnim arheološkim nalazištima-pravi raj za istraživače morskih dubina.


Sutomotrska plaža
nalazi se blizu Bara. Dugačka je oko 1250m I spaja se sa Zlatnom obalom, plažom istoimenog hotelskog kompleksa, dugom 850m. Obe su prekrivene peskom zlatkaste boje, što ovom području daje neverovatnu lepotu. Boravak na ovoj plaži pogodan je za osobe koje imaju reumatske tegobe. U blizini plaže nalazi se hotel, apartmani, restorani i kafici. Venecijankse kontese su voljele da se kupaju na ovoj plaži još pre 3 veka.


Crvena plaža
je smeštena u maloj uvali između Sutomora I Bara. Dobila je ime po boji peska, koji je crven, i koji pokriva kako plažu tako i morsko dno. Duga je 1000m i okružena gustom borovinom. To je najmilija plaža barana. Stenovita plaža, Žutokrlica, duga oko 1000m, nalazi se tik uz Crvenu plažu. Prekrivena je šljunkom i okružena niskim mediteranskim rastinjem i borovinom. Nazvana je po “žukvi” ( niskom mediteranskom žbunu sa prelepim žutim cvetovima). Gradska plaža Topolica se nalazi u samom gradu ispred hotela “ Topolica” i proteže se od reke Željeznice do barske luke. To je šljunkovita plaža duga oko 500 m. Blizu hotela nalaze se sportski tereni i park. Na kraju plaže nalazi se marina sa 850 vezova. 

Crvena stijena je mala plaža koja se nalazi iza brda Volujica, blizu Bara, šljunkovita je i okružena niskim rastinjem.


Za plažu Utjeha često kažu da je pravi dragulj jer je okružena sa ogromnim šumama masline, koje se protežu sve do magistrale i još dalje. Poznata je po svojoj lepoti, insolaciji, i čistoj vodi sa mnogim podvodim izvorima sveže vode koji stvaraju neobičnu svetlost tirkizne boje. Plaža Utjeha se nalazi između Bara I Ulcinja, duga je oko 800 m i prekrivena je belim šljunkom.


Plaža Murići je najveća plaža na Skadarskom jezeru.
Nalazi se u blizini sela Donji Murići na severozapadnoj strani jezera. To je peskovita plaža, duga nekih 600m i široka 7m, sa plitkom vodom i peskovitim dnom koje zalazi duboko u jezero. Na samoj plaži nalazi se bunar sveže hladne vode,  okružen je gustom hrastovom šumom. Murići su najdraže mesto izletnika, na kojem posetioci mogu probati lokalnu hranu, kao što su šaran i skuša, u jedinstvenom bogatstvu flore I faune. Skadarsko jezero jedno je od Nacionalnih parkova Crne Gore.

 

Korisnički servis
Montenegro Tourist  Service
Podgorica
Mob: +382 69 66 55 12,
Tel/Fax: +382 20 511 200
info@booking.me 
Vodič za goste
način plaćanja
- bankarskom doznakom
- kreditnom karticom
AmericanexpressDinersMastercardVisa