Login

U Baru se, kao i drugim gradovima Crne Gore, odrzavaju mnogobrojne manifestacije koje svake godine okupljaju veliki broj ljudi.


INTERNACIONALNI TV FESTIVAL” - Održava se počev od 1995. godine i predstavlja smotru televizijskih ostvarenja i autorskih kreacija iz celog sveta.


BARSKI LJETOPIS
- Održava se počev od 1988. godine od 01. jul - 30. avgust, multimedijalni festival raznovrsnog sadržaja pozorišne predstave, likovne izložbe, književne večeri, koncerti.

 PLIVAČKI MARATON
- Održava se počev od 1988. godine u avgustu - sportska manifestacija koja predviđa plivački maraton na relaciji Sutomore (hotel “Sozina”) - Bar (hotel “Topolica”) u dužini od 5 km.

 


PORT CUP” - Održava se od 1992. godi­ne u avgustu - međunarodni odbojkaški turnir za žene.

SUSRETI POD STAROM MASLINOM
- Tradicionalna manifestacija, koja se održava počev od 1987. godine u novembru mesecu, a posvećena je dečjem stvaralaštvu. Deca se predstavljaju literalnim i likovnim radovima na temu “Maslina, mir, prijateljstvo’’.

 

LJETO SA ZVJEZDAMA” - Tokom jula i avgusta Turistička organizacija Bar organizuje muzičke koncerte sa izvođačima iz Crne Gore i bivših YU republika.Koncerti se održavaju na šetalištu Kralja Nikole u Baru.

 

FESTIVAL VINA I UKLJEVE” - Organizuje se krajem godine, u okviru manifestacije Dani Skadarskog jezera. To su zabavne manifestacije različitog karaktera, sve u čast Skadarskog jezera, njegove ribe i dobrog vina sa okolnih crmničkih brda. 


MASLINIJADA
- Održava se početkom decembra u Starom Baru. Predstavlja smotru čuvenih proizvoda sa ovoga područja: maslina, maslinovog ulja i agruma upotpunjenu izložbom narodnih nošnji i kulturno zabavnim programom.

 BAR GUITAR FEST
-Zimska škola gitare čiji je cilj okupljanje najboljih mladih gitarista i profesora iz zemlje i okruženja. Održava se u januaru u Baru. DANI MRKOJEVIĆA” - Manifestacija koja se održava poslednje nedelje jula u Pečuricama. Uz bogat kulturno zabavni program brojni gosti se mogu upoznati sa bogatom baštinom i tradicijom ovog kraja. 


DANI EKOLOGIJE, TURIZMA I KULTURE” - u Murićima održava se u julu, a predstavlja svojevrsnu promociju turizma na skadarskom jezeru. 


MOTORIJADA U SUTOMORU
- Održava se tokom prve polovine maja i septembra, okuplja motoriste iz zemlje i sa prostora bivše SFRJ

 

INTERNACIONALNI ATLETSKI MITING
- Tradicionalna sportska manifestacija koja se održava Prvog maja na sportskim terenima Madžarica u Baru.

 
DANI ZAGRAĐA” - manifestacija zabavnog karaktera koja se održava tokom jula i avgusta u naselju Zagrađe i upotpunjava turističku ponudu Sutomora  


SUSRETI POLJOPRIVREDNIKA, VINOGRADARA, VOĆARA I PČELARA” - manifestacija koja uz prigodan kulturno-zabavni program, promoviše poljoprivredne proizvode iz regije Skadarskog jezera. Održava se u Virpazaru početkom septembra.  


CRMNIČKE SPORTSKE IGRE” - manifestacija takmičarskog karaktera u nekoliko sportskih disciplina. Održava se u Virpazaru, svakog vikenda, od polovine jula do polovine avgusta.

 

Korisnički servis
Montenegro Tourist  Service
Podgorica
Mob: +382 69 66 55 12,
Tel/Fax: +382 20 511 200
info@booking.me 
Vodič za goste
način plaćanja
- bankarskom doznakom
- kreditnom karticom
AmericanexpressDinersMastercardVisa