Login
                                                   

Pržno je staro ribarsko naselje nastanjeno još od antičkog doba. Ono se nalazi u srcu Paštrovića, u najlepšem delu Budvanskog zaliva, udaljeno od Budve 7 km,  okruženo paštrovskim brdima i divnim Miločerskim parkom. Obilje drveća i druge tropske vegetacije obogaćuje vazduh predivnim mirisom, što predstavlja jedinstvenu vazdušnu banju na prostoru Budvanske rivijere.

Pržno je povezano sa Budvom mini-busevima, koji u sezoni saobraćaju na svakih 15 minuta, a u polu-sezoni na svakih 30 minuta.

Klima je blaga i sunčana tokom cele turističke sezone od maja od oktobra, a kupališna sezona traje 180 dana.

 

Ispred same Pržnjanske plaže nalaze se tri hridi - Kršici koji stvaraju prijatnu luku zaštićenu od talasa i jakog vetra. Na najvećem od njih nalazi se stara građevina, za koju ni najstariji meštani ne znaju da li je bila u upotrebi, a pouzdano se može reći da se radi o stražarnici, kojih je bilo na svim paštrovačkim plažama, a služile su za zaštitu od turskih gusara koji su bili smešteni u Ulcinju. Posle Drugog svetskog rata u Pržnu su se skupljali i letovali poznati slikari kao što su Marko Čelebonović, Milo Milunović, Vuko Radović i pisci kojima je ovo prelepo mesto okruženo planinama i borovom šumom služilo kao inspiracija za likovna i književna dela.

I danas je Pržno ribarsko mesto koje je svoj šarm dopunilo nizom izvanrednih restorana i kafea u ribarskom stilu. Ono nije izgubilo skoro ništa od svoje autentičnosti, tako da tu i danas možete sresti poznate umetnike i boeme, zajedno sa najpoznatijim ličnostima iz šou biznisa, političarima i biznismenima.

 

 

Korisnički servis
Montenegro Tourist  Service
Podgorica
Mob: +382 69 66 55 12,
Tel/Fax: +382 20 511 200
info@booking.me 
Vodič za goste
način plaćanja
- bankarskom doznakom
- kreditnom karticom
AmericanexpressDinersMastercardVisa