Login

 

Gradski park


Izuzetni klimatski uslovi omogućili su da, u tivatskom parku, koji je najveći u Boki, uspevaju razni primeri egzotičnog bilja kojeg su moreplovci donosili sa svih meredijana sveta.

Gornja Lastva


Nalazi se u zaleđu Tivta, na nadmorskoj visini od oko 300 m, na obroncima brda Vrmac. Ovo selo pominje se još u XIV v. i jedno je od retko očuvanih ruralnih celina te kao takvo privlači mnoge izletnike i turiste.

 Srednjevekovni dvorac Letnikovac Buća


Nalazi se u centru grada. To je tip utvrđenog letnikovca jedinstvenog na našem primorju. Utemeljen je pre više od pola milenijuma.
Danas, revitalizovani spomenik ima ovovremenu namenu: u njemu je galerija grada Tivta, a u vrtu mala letna pozornica.

 Prevlaka (Ostrvo cvijeća)


Malo ostrvo ovalnog oblika, oko 300 m dugo. Ono što ovo ostrvo u istorijskom smislu čini atraktivnim jeste kompleks - ostaci Manastira Sv. Arhanđela Mihaila na čijoj se obnovi još uvek radi.  

Plaža "Pržno" (Plavi horizonti)


Nalazi se u južnom delu Bokokotorskog zaliva, na otvorenom moru. Jedna je od najlepših plaža na crnogorskom primorju. Posebnu vrednost ove plaže čine maslinjaci i borova šuma u čijoj hladovini uživaju brojni turisti.

Ostrvo Sveti Marko (Stradioti)


Nalazi se zapadno od Ostrva cveća. Naziv Stradioti dolazi otuda što je u doba Mlečana na njemu bio logor mletačkih vojnika grčkog porekla (stradiotes - vojnik). Nekada je bilo atraktivno po turističkom naselju "Sveti Marko", a predstavljalo je jedno od najboljih u lancu klubova "Mediteranee" iz Pariza. Danas je van turističke funkcije.
Vrmac
 


Pešački raj. Pešačenjem putevima Vrmca uživate u lepoti netaknute prirode, brojnih biljnih vrsta i istovremeno u lepoti seoske arhitekture koja otkriva graditeljsko umeće nekadašnjih stanovnika Vrmca. Najviši vrhovi su: Sveti Ilija 785 m, Velji vrh 712 m, Čisti vrh 616 m, Popova glava 584 m, Sveti Vid 440 m.

 
Solila
 


Ono što je interesantno sa turističkog aspekta i za ljubitelje posmatranja ptica jeste da na području Solila boravi ptica flamingos ili plamenac koja je vrlo retka ptica, dok ptica mali kormoran (sendag), jedna od najugroženijih ptica u Evropi, sleće i na ovo stanište. Prema Master - planu razvoja turizma (regija Boke Kotorske) planirano je da se tivatska Solila postepeno pretvore u ornitološki park.

 

Korisnički servis
Montenegro Tourist  Service
Podgorica
Mob: +382 69 66 55 12,
Tel/Fax: +382 20 511 200
info@booking.me 
Vodič za goste
način plaćanja
- bankarskom doznakom
- kreditnom karticom
AmericanexpressDinersMastercardVisa