Login

Na području Hercegnovske opštine, na potezu od Njivica do rta Mačak na polustrvu Luštici, ima oko 70 registrovanih plaža. Iako Herceg Novi nema posebno atraktivne prirodne plaže, poslednjih godina je uloženo puno u pogledu njihovog uredjenja i opremanja, što predstavlja poseban kvalitet u ovom segmentu ponude."PLAŽA NJIVICE" - (KRALJIČINA PLAŽA)


Javna plaža. Nalazi se u naselju Njivice, koje je udaljeno 4 km od Herceg Novog. Plaža je površine 21.600m2 i predstavlja kombinaciju stenovite, peščane i delom betonske. Poznatija je kao plaža hotela "RIVIERA". Kompletno je opremljena (voda, struja, sanitarije, tuševi, parking, ugostiteljski objekat).

 

 

"BLATNA PLAŽA"


Javna plaža. Nalazi se u Sutorini, najveća je plaža na području naše opštine, površine je 9000 m2, po sastavu je peščana i sastavljena od vrlo lekovitog peska, bolje rečeno blata. Nije dovoljno opremljena.

 
KUPALIŠTE CENTRA "IGALO"


Javna plaža. Betonska je, dužine 150 m i površine 2.500 m2.
Kompletno je opremljena.

 

PLAŽA "RAFFAELLO"

Jedna je od najatraktivnijih javnih plaža i poslednjih godina jedna od dve najbolje ocenjene plaže u Opštini u svim anketama turista, nasuta je peskom, površine 3.000 m2, kompletno uredjena i opremljena.

 

"MILAŠINOVIĆA PLAŽA"


Javna plaža. Nalazi se na Toploj, blizu teniskih terena. Peščana je i površine 1.500 m2. Delimično je opremljena.

 
 

"PLAŽA KOD TUNELA"

Javna plaža. Nekada se zvala LOVĆEN. Kombinacija je peska i šljunka, površine 450 m2. Delimično opremljena.

 

KUPALIŠTE "YACHTING CLUB"


Javna plaža. Kombinacija je betona i peska, kompletno uredjena i opremljena u pogledu infrastrukture i usluge.
Da se zaista vodilo računa da svi gosti budu zadovoljni je i činjenica da se plaža sastoji iz tri dela. Jedan deo je namenjen za decu i on je peščani sa malom dubinom. Drugi deo je betonski sa kompletnim plažnim mobilijarom i sa potpunom uslugom restoranskog osoblja. Treći deo plaže je namenjen za goste koji se bave određenim sportskim aktivnostima, tako da u tom delu postoji teren za mali fudbal, košarku, a mogu se koristiti i skoro svi sportovi na vodi.

Na plaži se nalaze ekskluzivni restoran, picerija, poslastičarnica i noćni klub tako da se na ovoj plaži zabava odvija i tokom noći.U blizini je gradske luke. Poslednjih godina najbolje ocenjeno kupalište u Opštini u svim anketama turista.

 

PLAŽA "BIJELA VILA"

Javna plaža. Bivše glavno gradsko kupalište - bivše kupalište poznatog hotela "Boka" - betonska, površine 1.000 m2. Nalazi se u gradskoj luci. Dovoljno opremljena.

  

PLAŽA "ŽALO"

Javna plaža, sa srednje sitnim peskom, sa šljunkom, površine 2.400 m2. Nalazi se u gradskoj luci, ispod tvrdjave Forte Mare. Dovoljno opremljena.


PLAŽA "ŽANJICE"


Žanjice se nalaze na poluostrvu Luštica. Do plaže Žanjice se može doći morem ili kopnom. Kako su Žanjice omiljeno izletište, u toku leta postoji veliki broj izletničkih brodića a i privatnih barki koje iz Herceg Novog prevoze turiste do ove plaže. Udaljenost je oko 4 nautičke milje. Ako se ide kopnom onda se iz Herceg Novog mora ići preko Tivta, Krašića i Radovića. Ono što je posebna karakteristika ove plaže je potpuno prirodni ambijent. Neposredno iza same plaže nalaze se maslinjaci koji nude izvanrednu hladovinu i uživanje i u toku najvrelijeg dela dana.


PLAŽA "MIRIŠTE"

Na poluostrvu Luštica postoji veliki broj uvala u kojima se nalaze plaže koje su potpuno prirodne ili je u manjoj ili većoj meri čovek delovao da ih prilagodi potrebama turista. Tu svakako treba izdvojiti Mirište, Rose i Dobreč kao omiljena izletišta turista iz Herceg Novog.
Mirište se nalazi u istoimenoj uvali između uvale Žanjice i rta Mirišta. Plaža je delom peščana a delom betonska skladno uklopljena sa prirodom. Postoji i ugostiteljski objekat.PLAŽA "ROSE"


Na špicu poluostrva Luštica nalazi se ribarsko naselje Rose. Sačuvan je nekadašnji izgled ovog naselja što mu daje posebnu lepotu i privlačnost. Smatra se jednim od najlepših mesta na hercegnovskoj rivijeri. Plaža je peščana i kamenita sa izvanrednim prirodnim zaleđem. Može se doći morem i kopnom.


PLAŽA "DOBREČ"

Na ulazu u Bokokotorski zaliv na poluostrvu Luštica nalazi se plaža Dobreč. Na ovu plažu se može doći jedino morem. Kako nema pristupnih puteva sa kopna zaleđe plaže je potpuno prirodno bez ikakvih uticaja čoveka. Da bi se i na samoj plaži očuvala prirodnost i stvorila se harmonija sa zaleđem, svi objekti na plaži su urađeni isključivo od kamena i drveta. Koliko je vođeno računa o svim elementima dovoljno govori podatak da je ova plaža među prvima dobitnik Plave zastavice - najvećeg priznanja za vrhunski kvalitet koji može dobiti neka plaža.

Osim ovih u velikom broju uvala na Luštici postoji jos nekoliko veoma atraktivnih plaža kao što su: Pirat, Porto i dr.

 

 

Korisnički servis
Montenegro Tourist  Service
Podgorica
Mob: +382 69 66 55 12,
Tel/Fax: +382 20 511 200
info@booking.me 
Vodič za goste
način plaćanja
- bankarskom doznakom
- kreditnom karticom
AmericanexpressDinersMastercardVisa