Login

Jedan od najpopularnijih extremnih sportova svakako je mountain biking. Krajem devedesetih osniva se prvi klub i tada počinje da se ovaj sport razvija na Žabljaku. Do danas osnovana su tri mountain bike kluba od kojih je prvi i najbrojniji MTB klub “VRH”, klubovi koji postoje od leta 2002. su Durmitores, dobrovoljno biking društvo, i VZ sport.

Ovi klubovi organizuju takmičenja, biking ture u kojima svaki turista može osetiti sve draži ovog sporta kroz obilaske mnogih prirodnih znamenitosti, od kojih valja pomenuti desetak jezera do kojih je moguće doći biciklom, delovi kanjona Tare kao i mnoge druge.

Žabljak, planinski centar, ima izvarendne staze što i dokazuju i brojna takmičenja organizovana na ovim prostorima. Najznačajnije od ovih takmičenja je nagrada Durmitora koja se vozi u sklopu kupa Crne Gore i od ove godine je uvrštena u kalendar ovog prestižnog takmičenja. Ova trka je možda jedna od najatraktivnijih staza u Srbiji i Crnoj Gori, a kao dokaz tome govore podaci da se ta trka vozi oko Crnog Jezera, najvećeg i najlepšeg na Durmitoru, i visinska razlika između najniže i najviše tačke iznosi čak 300 m. Durmitor poseduje odlične staze za downhill, najextremniju i najskuplju granu planinskog biciklizma, i crosscountry.

Najveću avanturu predstavlja obilazak planinskog masiva Durmitora, koji se popularno naziva i prsten. U obilazku oko Durmitora, koji iznosi 86 km najinteresantniji je spuštanje i prolazak kroz kanjon Sušice. Na tom “maratonu” prolazi se preko planinskih prevoja, kroz podnožja nekih od vrhova, biciklista se spušta do nadmorske visine od 600 m i penje se na preko 2100 metara nadmorske visine.Izuzetni tereni, izuzetni ambijenti kroz koje prolazite učiniće da zavolite ovaj sport a na takvim putovanjima upoznate Durmitor.

 

Korisnički servis
Montenegro Tourist  Service
Podgorica
Mob: +382 69 66 55 12,
Tel/Fax: +382 20 511 200
info@booking.me 
Vodič za goste
način plaćanja
- bankarskom doznakom
- kreditnom karticom
AmericanexpressDinersMastercardVisa