Login
Crnogorsko primorje karakterišu strme krečnjačke obale s mnoštvom manjih špilja veoma pogodnih za riblja staništa.

Priobalna dubina mora uglavnom se kreće do 35 m odakle prelazi u peskovito dno. Podvodne stene su bogate florom; kolonijama gorgonija i korala, dok su peskovite padine prekrivene posidanijom. Fauna je bogata; roniocima se pruža prilika da fotografisu jata zubataca, orada, kantora, cipola i druge ribe, dok su veoma česti primeri velikih kirnji, ugora, murina, golubova, raža i jastoga. Letnja temperatura mora uglavnom se kreće od 21-25° C, što omogućava ugodno ronjenje, dok se temperatura mora u zimskim mesecima retko spušta ispod -13° C. Salinitet mora iznosi 36 promila, a vidljivost od 15-35 m.

U Crnogorskom primorju (koje nije još savim istraženo) postoji nekoliko bogatih hidroarheoloških nalazišta, kao sto su: Risanski zaliv, Rt Kaljala kod Rosa, nalazište u Njivicama kod Herceg Novog, nalazište u uvali Bigova, Rt Platamuni, Rt Volujica kod Bara, nalazište stari Ulcinj.

Za sigurnost ronilaca brinu se veoma iskusni i obučeni ljudi u klubovima, a hiperbarični centar sa savremenim komorama i stručnim ljudstvom nalazi se u Meljinama kod Herceg Novog.

Strani ronioci, pojedinci ili grupe mogu roniti u crnogorskom moru u organizaciji nekog od ronilačkih klubova iz Crne Gore. Dužni su da imaju ronilačku legitimaciju neke od svetskih ronilačkih federacija: CMAS, PADI, NNI, SSI i sl., kao dokaz osposobljenosti.

 

Korisnički servis
Montenegro Tourist  Service
Podgorica
Mob: +382 69 66 55 12,
Tel/Fax: +382 20 511 200
info@booking.me 
Vodič za goste
način plaćanja
- bankarskom doznakom
- kreditnom karticom
AmericanexpressDinersMastercardVisa