Login

Zdravstveni turizam

 
Slogan "wild beauty" koji crnogorska turistička organizacija koristi, najbolje opisuje netaknutost prirode u ovom delu Evrope. Nestvarna konfiguracija planinskih masiva, koji se bukvalno rečeno uzdižu direktno iz Jadranskog mora, čine klimu u Crnoj Gori više nego pogodnom za razvoj vrhunskog zdravstvenog turizma. Osim toga, idealan položaj Crne Gore u odnosu na velike evropske centre i jasna opredeljenost za izlazak na evropsko tržište, upotpunjuju mozaik perspektivnog razvoja zdravstvenog turizma. Ovo je potvrdila i Marie Mancel, jedna od najpoznatijih francuskih novinara i stručnjaka za banjski turizam: "U Evropi sigurno nema instituta kao što je 'Dr Simo Milošević', tačnije, nema ni jedan institut takve mogućnosti kao što je ovaj u Igalu. Tu podrazumevam celu okolinu, poziciju i uopšte Crnu Goru kao destinaciju koja će ove godine biti pravo otkriće za francuske turiste. Ja sam prvi put ovde i zaista sam impresionirana prirodnim bogatstvima, ali i radom kompletnog osoblja kao i načina sprovođenja i raznovrsnosti terapija koje ovde postoje".

 
IGALO

Na ulazu u jedan od najlepših zaliva sveta – Boku Kotorsku, nalazi se Igalo. Zahvaljujući blagoj mediteranskoj klimi, prirodnim faktorima, izvorima mineralne vode (“Igaljka”) i lekovitom blatu Igalo je postalo poznato lečilište, a uz to i obilje lepih plaža su ga učinile i privlačnim turističkim mestom.

Institut Igalo je najveća i najpoznatija institucija za multidisciplinarno banjsko lečenje na Mediteranu. Začetnik je moderne fizikalne i preventivne medicine, rehabilitacije, talasoterapije i wellness-a i postao je jedan od glavnih međunarodnih centara za rehabilitaciju dece, odraslih i starih osoba.

 

Hotel Centar IGALO**

Nalazi se u centru Igala uz samu obalu. Hotel Centar Igalo, okružen parkom, posebno je atraktivan za goste koji uživaju u dugim šetnjama i žele miran porodični odmor, goste koji žele aktivan odmor, kombinovan sa medicinskim tretmanima na polju fizikalne medicine i rehabilitacije, za sportiste. Hotel u svojoj ponudi ima sopstvenu plažu, medicinski blok za rehabilitaciju, bazen. 1/2 i 1/3 sobe su sa kupatilom, terasom i telefonom, dok su 1/1 sobe sa kupatilom, telefonom, bez terase. U ponudi terapija postoji širok izbor: kinezi terapija (medicinska gimnastika), hidrokinezi terapija (vežbe u bazenu), hidroterapija (podvodna tuš masaža), biserna kupka, hidrolokator (blato), elektroterapija, inhalacije.Mediteranski Zdravstveni Centar

Igalo Spa****

Institut Igalo**** raspolaže sa kapacitetom od 800 kreveta u 405 soba i apartmana. Sve sobe (jednokrevetne, dvokrevetne i apartmani) su klimatizovane, sa terasama sa pogledom na more. Institut Igalo u svom sastavu ima čeriri zatvorena terapeutska bazena, kompletno opremljene sale za preglede i terapije, restorane, barove, izložbeni prostori, veliku gimnastičarsku salu, kuglanu, fitnes klub i višenamensko igralište (košarka, rukomet, mali fudbal), kongresnu salu. Osim terapija u okviru osnovnog medicinskog programa, u ponudi su i  alternativni vidovi medicine: shiatsu accupresure, kiyoga, tai chi chuan i chi gong. Osim toga, tu je i portsko-rekreativni centar, kao i stomatoloski program koji sprovodi profesor stomatologije: parodontologija, estetska stomatologija i nemačka protetika.Institut Dr Simo Milošević

Od Herceg Novog je udaljen 4 km magistralom. Šetalište Pet Danica sa svojih 7 km povezuje sve igalijanske i hercegnovske plaže. Nalazi u neposrednoj blizini Hotela Centar “Igalo” kao i  mnogobrojnih restorana i trgovina kojima Igalo obiluje. Sobe u institutu su “B” kategorije, 1/1, 1/2  sa kupatilom, terasom i pogledom na more. Soliteri zajedno imaju kapacitet 650 kreveta u 352 sobe za smeštaj gostiju. U zgradama se takođe nalaze sva terapeutska odeljenja i prateća oprema, kao što su bazeni za terapiju i restoranske prostorije.Mineralna voda “Igaljka”


Blizu ušća reke Sutorine u more, uz samu morsku obalu, nalazi se više izvora mineralne vode od kojih su četiri velika. Ove mineralne vode su po sastavu hloridne, murijatične tj. prema nemačkoj klasifikaciji, igalska mineralna voda spada u grupu natrijum-hloridnih voda.

U svom sastavu voda ima najviše natrijum hlorida, hidrokarbonata, sulfata, kalcijuma, magnezijuma i dr. sastojaka. Ispitana je u više puta u hemijskim institutima medicinskih fakulteta u Beogradu i Zagrebu. Može se koristiti kod raznih obolenja, kao što su: hipoaciditeti, diskinezija, žučne kese, hronične opstipacije, usporene peristaltike. U obliku aerosola primenjuje se kod obolenja respiratornih puteva.

Najviše se koristi kao dodatak peloida za obloge, kao osnovna tečnost za mešanje s peloidom i dobijanje peloidnih kupki, zagrejana kao mineralna kupka i kao topla mineralna voda u terapijskom bazenu za hidrogimnastiku.Lekovito morsko blato

Zahvaljujući lekovitom morskom blatu, Igalo se razvilo u najveće peloidno lečilište u nekadašnjoj bivšoj Jugoslaviji i jedno je od najvećih u Evropi. Terapijska primena ovog lekovitog blata je dosta široka a bazira se na njegovim osnovnim karakteristikama. Ima izraženo hipermizirajuće, respiratorno i analgetičko dejstvo, pa se primenjuje u lečenju mnogih oboljenja, prije svega reumatičkih. Takođe se koristi zagrejan u vidu lokalnih ili opštih peloidnih obloga a izmešan sa mineralnom vodom kao peloidna kupka ili polukupka.
      Stomatološka poliklinika Vukotić

      Dugogodišnje iskustvo, najnovija tehnologija i
      ljubaznost osoblja obezbeđuju usluge u okvirima
      svetskih standarda. U toku zbrinjavanja, pacijenti
      mogu uživati u blagodetima Herceg Novog i okoline.


PRČANJ

U Boki Kotorskoj, 8 km od starog grada Kotora, nalazi se Prčanj, proglašen za prirodno klimatsko lečilište odlukom kraljevske vlade  1920. godine.

Vazdušna strujanja iznad zaliva utiču na biljni svet i vode, obogaćujući vazduh jonima, pre svega halogena i drugim hemijskim supstancama koje sadrži morska voda. Isparenja eteričnih materija pomešana sa isparenjima morske vode obogaćuju atmosferu mineralima i jonima čije je pozitivno dejstvo na respiratorni sistem medicinski potvrđeno. Morska voda u zalivu je svrstana u  I i II  kategoriju čistoće. Srednja  godišnja temperatura vazduha u Prčnju iznosi 15,2C.


Institut "Vrmac"

Nalazi se između Prčnja i Stoliva, na samoj obali mora u podnožju brda Vrmac. Institut je udaljen 12 km od Aerodroma Tivat, a 4 km od trajekta Lepetani-Kamenari. Na 10 m od instituta pruža se 1 km dugačka plaža. Institut "Vrmac" je ustanova zdravstveno - turističkog karaktera. Osim što predstavlja divnu oazu u mediteranskom zelenilu za sve one željne opuštenih trenutaka, u okviru insitituta postoji medicinski program, dijagnostika i terapije koje sprovodi tim stručnjaka lekara specijalista i terapeuta.

Korisnički servis
Montenegro Tourist  Service
Podgorica
Mob: +382 69 66 55 12,
Tel/Fax: +382 20 511 200
info@booking.me 
Vodič za goste
način plaćanja
- bankarskom doznakom
- kreditnom karticom
AmericanexpressDinersMastercardVisa