Login


Program Montenegro uključuje:

  • Poseta Cetinju gde pravimo pauzu od sat i 30 min tokom koje možete obići Dvorac Kralja Nikole, Cetinjski manastir ili neki od muzeja.
  • Obilazak Nacionalnog parka Lovćen i pauza od sat vremena.
  • Poseta Njegušima gde se nalazi rodna kuća Petra II Petrovića Njegoša i kralja Nikole I Petrovića.
  • Povratak starim putem od Njeguša ka Kotoru,poznatim kao Lovćenske serpentine,odakle ćete moći da uživate u nezaboravnoj panorami bokokotorskog zaliva.


U cenu je uključeno:

  • Prevoz komfornim turističkim autobusom
  • Vodič
  • Ulaznica za Nacionalni park


U cenu nije uključeno:

  • Hrana i piće
  • Ulaznice za muzeje i mauzolej

POŠALJI UPIT
  
 

Montenegro

Izlet  MONTENEGRO  vam omogućava da vidite Cetinje istorijsku prestonicu Crne Gore, a danas grad muzeja i umetnosti. Grad koji je nastao daleke 1482, kad je Ivan Crnojević poslednji vladar moćne srednjovekovne države Zete, podigao sebi dvor pod Orlovim kršom. Od te davne 1482. god. Pa do 1946.god. Cetinje je prestonica Crne Gore. Nazivaju ga grad – muzej zbog bogatog kulturno – istorijskog nasleđa. Na Cetinju se nalazi tri velike hrišćanske svetinje.U Cetinjskom manastiru čuvaju se: ruka Sv. Jovana Krstitelja (ruka koja je krstila Isusa Hrista) i čestica Časnog Krsta Gospodnjeg (deo ksrta na kojem je razapet Isus Hrist),a u zgradi Vladinog doma u Plavoj kapeli: ikona Presvete Bogorodice Filermose.

Na Cetinju pravimo pauzu od sat i 30 min tokom koje možete obići dvorac kralja Nikole, Cetinjski manastir ili neki od muzeja.

U nastavku putovanja idemo prema Nacionalnom parku ,,Lovćen” koji se nalazi na teritoriji cetinjske opštine i gde je predviđeno slobodno vreme od jednog časa za induvidualni obilazak Mauzoleja ili predah u restoranu.

Pošto smo posetili Lovćen krenućemo prema živopisnom planinskom selu Njeguši u kojem se nalazi rodne kuće Petra II Petrovića Njegosa i kralja Nikole I Petrovića, i gde je predviđena pauza za odmor, induvidualne šetnje ili ručak u nekom od restorana.

Nakon pauze, u dogovoreno vreme krenućemo starim putem koji se vijugavo spušta niz Lovćen od Njeguša do Kotora a koji predstavlja svojevrstan arhitektonski relikt poznat kao Lovćenske serpentine, odakle ćete moći da uživate u nezaboravnoj panorami bokokotorskog zaliva.


 
 

Korisnički servis
Montenegro Tourist  Service
Podgorica
Mob: +382 69 66 55 12,
Tel/Fax: +382 20 511 200
info@booking.me 
Vodič za goste
način plaćanja
- bankarskom doznakom
- kreditnom karticom
AmericanexpressDinersMastercardVisa