Login

Kanjoni reke Tare


Izlet počinje okupljanjem u Budvi, vožnja iznad Svetog Sefana gde stajemo na prvu foto pauzu, a sledeća je na mostu Đurđevića Tare. Nastavljamo prema Žabljaku, gde je organizovana pauza za ručak i obilazak grada i Crnog jezera. U 16:00 h povratak.


U cenu je uključeno:

  • Prevoz komfornim turističkim autobusom
  • Vodič
  • Ulaznica za Nacionalni parkPOŠALJI UPIT
  
 

Polazak iz Budve u dogovoreno vreme.

Vozimo se iznad Svetog Stefana gde ćemo napraviti kratku foto – pauzu. Put nastavljamo preko Skadarskog jezera, Podgorice,  gde počinje naš prvi  kanjon - reke Morače.

Nastavljajući put nailazimo na manastir Morača, jedan od najmonumentalnijih pravoslavnih srednjevekovnih spomenika Crne Gore, koji je podignut na desnoj obali reke Morače u XIII veku.Put nas dalje vodi pored zimskog turističkog centra Kolašin, dolinom reke Tare odakle počinje Nacionalni park ,,Durmitor“ u čijem se sastavu nalazi most na Đurđevića Tari gde ćemo napraviti foto – pauzu. Poseban pečat priči o mostu daje činjenica da je prilikom njegove izgradnje podignuta najviša drvena skela na svetu.  

Reka Tara je uvrštena u svetsku baštinu kulturnih dobara UNESCO-a, zbog izuzetne lepote svog kanjona i bogatstva flore i faune. Njen kanjon je po svojoj dužini na drugom mestu u svetu. Nakon foto pauze vozimo se prema 16 km udaljenom mestu Žabljak – najpoznatijem zimskom turističkom centru Crne Gore gde pravimo pauzu za ručak ili obilazak grada, nakon ručka obilazimo Crno jezero i u 16:00h je povratak.

 

 

Korisnički servis
Montenegro Tourist  Service
Podgorica
Mob: +382 69 66 55 12,
Tel/Fax: +382 20 511 200
info@booking.me 
Vodič za goste
način plaćanja
- bankarskom doznakom
- kreditnom karticom
AmericanexpressDinersMastercardVisa